Benvinguts a la Universitat de la Gent Gran de la UNED a Canet


La Universitat de la Gent Gran de la UNED és un projecte educatiu impulsat per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i l'Àrea d'Educació de l’Ajuntament de Canet de Mar, que vol posar a l’abast dels canetencs i les canetenques de més de 50 anys, programes formatius amb diferents formats i objectius. La UGG vol ser un espai de trobada per a tots aquells que volen continuar aprenent.


diumenge, 29 de maig del 2011

Els alumnes de Patrimoni i Psicologia de la UGG visiten Reus





Els alumnes del curs de Patrimoni i els de Psicologia de la Universitat de la Gent Gran van visitar Reus el passat 28 de maig. La ruta va consistir en visitar el Gaudí Centre, l'espai d'interpretació de la figura de l'arquitecte reusenc i també la casa Navàs, de Lluís Domènech i Montaner. A la tarda el grup va fer una visita als principals edificis modernistes de la ciutat i va acabar l'estada a Reus a l'Institut psiquiàtric Pere Mata, obra també de Lluís Domènech i Montaner.

dilluns, 9 de maig del 2011

El Dr. David Estrada elogia personatges com Massagran i publicacions com el "Patufet" en la seva conferència de la UGG



El divendres, 6 de maig, el Dr. David Estrada Luttikhuizen, professor d'educació de la Universitat de Girona, ens va oferir una excel·lent síntesi de l'humor en la literatura infantil de finals de segle XIX fins avui. Estrada va participar en el cicle de conferències que organitza la Universitat de la Gent Gran de la UNED a Canet durant aquest curs. El filòleg i antropòleg canetenc va elogiar l'humor català i va fer gran incidència en personatges pioners com Massagran de J.M. Folch i Torres fins a l'actualitat, amb Les Tres Bessones.  

dilluns, 2 de maig del 2011

David Estrada parlarà de l'humor en la literatura infantil a la bibliteca

La Universitat de la Gent Gran segueix oferint als seus alumnes i també als canetencs, noves xerrades amb professors universitaris. En aquesta ocasió es compta amb una xerrada del canetenc David Estrada, professor de la Universitat de Girona i autor de diferents novel·les com Operació Catalanicus, Gruff,  Pedragentil, Can Bitxos, entre d'altres.

Estrada es va doctorar el desembre de 2008 amb una tesi sobre l'humor en la literatura infantil i juvenil catalana. És per això que el proper divendres, 6 de maig, a les 20.30 h, a la biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet, el Dr. Estrada ens oferirà una visió sobre l'humor en la literatura infantil durant aquests darrers cent anys.

Vegeu l'entrevista que li va fer l'avui l'any passat: http://www.avui.cat/noticia/article/2-societat/-/147719-lfins-i-tot-als-camps-de-concentracio-hi-havia-humorr.html