Benvinguts a la Universitat de la Gent Gran de la UNED a Canet


La Universitat de la Gent Gran de la UNED és un projecte educatiu impulsat per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i l'Àrea d'Educació de l’Ajuntament de Canet de Mar, que vol posar a l’abast dels canetencs i les canetenques de més de 50 anys, programes formatius amb diferents formats i objectius. La UGG vol ser un espai de trobada per a tots aquells que volen continuar aprenent.


dijous, 21 d’octubre del 2010

La Universitat de la Gent Gran engega el curs

El dilluns 18 d'octubre van començar les classes de la Universitat de la Gent Gran. En aquest primer trimestre, un total de 64 alumnes imparteixen les assignatures de Psicologia, Anglès Bàsic o Patrimoni fins a mitjans del mes de febrer.
Com cada any, es preveu que a mitjans de novembre es faci la conferència inaugural on, com ja és habitual, es repartiran també els diplomes del curs 2009-2010 als antics alumnes.

dijous, 7 d’octubre del 2010

El web de l'Ajuntament de Canet es fa ressò de l'oferta de la UGG

L'Ajuntament de Canet de Mar ha emès una nota de premsa on es fa ressò de l'inici del tercer any de la Universitat de la Gent Gran de la UNED a Canet. Durant aquest primer trimestre, la UGG ofereix les assignatures de Psicologia, Anglès bàsic i Patrimoni. La data d'inici del curs és el proper 18 d'octubre.

Podeu veure la nota al link: http://www.canetdemar.cat/document.php?id=6813



Comença un nou curs a la Universitat de la Gent Gran

Aquest serà el tercer curs que s'imparteix a Canet la Universitat de la Gent Gran, una opció formativa que depèn de la UNED i que s'adreça a persones de més de 50 anys amb ganes de seguir aprenent però sense l'obligació i la pressió dels examens i les proves de nivell.
El 18 d'octubre es donarà el tret de sortida al primer trimestre, que s'allargarà fins al 27 de gener de 2011. Els cursos ofertats són l'anglès bàsic, psicologia de l'edat adulta i patrimoni arquitectònic. Tenen un cost de 20 euros per assignatura i alumne i les inscripcions s'han de fer a Vil·la Flora, de dilluns a divendres de 17.00 a 19.00 hores. Cada assignatura constarà d'un total de 18 hores lectives, repartides en 12 sessions d'una hora i mitja cadascuna.
La UGG s'engloba en el programa de la UNED continuar aprenent. L'assignatura d'anglès bàsic pretén, com diu el seu títol, donar unes guies elementals que permetin als alumnes defensar-se en qualsevol situació que requereixi l'ús de la llengua anglesa. El curs de psicologia comprèn les següents matèries:

Què és la psicologia en l'edat adulta

Principals teories evolutives
Canvis físics durant la vellesa
Canvis psicològics de les persones
Les relacions personals
Processos de pèrdua, depressió i ansietat
Anàlisi de la nostra experiència
Exercicis cognitius

Pel que fa a l'assignatura sobre el patrimoni arquitectònic local, s'aborden les materies següents:

El Canet Romà
La Casa Forta de Canet
El barri del Castellet i la fortificació
L'església gòtica de Sant Pere de Canet
El teixit urbà del Canet del barroc
El neoclassicisme dels americanos
El Canet modernista i noucentista