Benvinguts a la Universitat de la Gent Gran de la UNED a Canet


La Universitat de la Gent Gran de la UNED és un projecte educatiu impulsat per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i l'Àrea d'Educació de l’Ajuntament de Canet de Mar, que vol posar a l’abast dels canetencs i les canetenques de més de 50 anys, programes formatius amb diferents formats i objectius. La UGG vol ser un espai de trobada per a tots aquells que volen continuar aprenent.


dimarts, 18 de maig del 2010

Lluís Jofre captiva al públic de la UGG parlant dels avenços tecnològics del futur



El Dr. Lluís Jofre, catedràtic de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya va captivar, el 18 de maig, al públic assistent a la conferència sobre "Jules Verne i Internet". Jofre, que recentment li ha estat concedida per la Generalitat de Catalunya la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic, va fer un paral·lelisme entre les prediccions fetes l'any 1860 per l'escriptor francès sobre el segle XX i les d'aquest segle XXI que hem encetat, amb aspectes com ara la transportació molecular, la robòtica i les tecnologies així com les millores mèdiques que ens faran dilatar considerablement l'esperança de vida. Exemples com ara la regeneració d'òrgans o la nomocirurgia van ser presents durant tota la xerrada.
La conferència, que es va fer a la Casa museu Domènech i Montaner, va acabar amb la intervenció del públic a qui Jofre va demanar durant tota la xerrada la seva col·laboració per tal que apuntessin possibles títols a les novel·les que Verne hagués fet amb els avenços tecnològics d'aquest nou segle.