Benvinguts a la Universitat de la Gent Gran de la UNED a Canet


La Universitat de la Gent Gran de la UNED és un projecte educatiu impulsat per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i l'Àrea d'Educació de l’Ajuntament de Canet de Mar, que vol posar a l’abast dels canetencs i les canetenques de més de 50 anys, programes formatius amb diferents formats i objectius. La UGG vol ser un espai de trobada per a tots aquells que volen continuar aprenent.


dimecres, 7 d’abril del 2010

Conferència del Dr. Jordi Pomés sobre agricultura i sindicats pagesos a Canet



El dimarts, 6 d'abril, el Dr. Jordi Pomés, professor d'història de la Universitat Autònoma de Barcelona va visitar la Universitat de la Gent Gran dins les xerrades que s'organitzen mensualment. Pomés va versar sobre agricultura i sindicats pagesos a Canet, fent una visió històrica des del segle XVIII fins a l'actualitat. Jordi Pomés va voler destacar el paper que va tenir l'agricultura a Canet durant el segle XIX pel que fa a la producció de vi, taronges, patates i, ja en una darrera època, les maduixes i també va resaltar les organitzacions sindicals del poble, que va arribar a tenir, als anys 30, tres cooperatives agràries, un fet que no ha trobat fins ara a cap més altre poble de la comarca.
La xerrada, que s'organitzà a la sala d'actes de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner, va ser presentada per Sílvia Tamayo, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Canet de Mar.